Responsiv hemsida
Invise på Facebook Invise på Twitter Invise på LinkedIn

Den responsiva webben

En responsiv hemsida anpassar sig efter webbläsaren, surfplattan eller mobilen

Responsiva hemsidor är framtiden

Mobilsurfandet de senaste åren har ökat explosionsartat och idag stället vi högre krav på de sidor vi besöker. Hur en webbsida ser ut och ter sig påverkar otaliga köpbeslut varje dag och möjligheterna för företag att nå ut till sina kunder är oändliga.

Trots att det finns en enorm potential är det dock få företag som lyckas med att få ut maximal kapacitet av sin hemsida.

Idag surfar våra kunder surfar i allt ifrån datorer till i mobiler och tablets – men dessvärre är de allra flesta hemsidorna ofta endast byggda för desktop-datorer. Genom att istället använda sig av en responsiv hemsida, d.v.s. en hemsida som anpassar innehållet efter storleken på din skärm, uppstår en helt ny standard – En hemsida som fungerar precis lika bra för alla besökare, oavsett om de surfar via sin dator, mobil eller tablet.

Målet och syftet med en responsiv typ av design är med andra ord att det är hemsidan som ska anpassa sig efter besökaren – och inte tvärt om. Att hamna högt upp i sökmotorerna är otroligt viktigt och att hela tiden arbeta på att förbättra sin position är om möjligt ännu viktigare – sökmotorerna ser och hör allt du gör och för att öka sin ranking är det viktigt att hela tiden utvärdera sitt innehåll så att de ger dig en bra position. Så hur når man en topplacering? Med en responsiv hemsida med väl fungerade SEO (Sökmotoroptimeraing). Med vårt paket får du den perfekta starten för en framgångsrik sökmotoroptimering – och ska man tro på Googles rekommendationer så är responsiva hemsidor hundra procent rätt!

WordPress

Världens kraftigaste CMS verktyg – nu i en ännu bättre upplaga!

Bakom WordPress finns ett helt community av dedikerade utvecklare och för varje dag som går läggs nya spännande delar till och verktyget växer och blir starkare. Våra utvecklare gör WordPress tillgängligt för dig i kombination med en responsiv webbdesign som lyfter er sida till nästa nivå. WordPress-verktyget i sig är helt kostnadsfritt – det stora arbetet ligger istället i att arbeta för att ditt företag ska ha nytta av dess fulla kapacitet och få en hemsida som inte bara fungerar just nu, utan som är rustad för framtiden. Det är ett löpande arbete som kräver engagemang, närvaro och utveckling. Vi gör det åt dig, dagligen. Din hemsida är bland det viktigaste ditt företag har – vi ser till att alltid hålla den i toppklass!

WordPress har funnits i över 10 år och driver nu 24% av webben.

Wordpress - ett kraftfullt CMS
Checkboxtänket fungerar inte längre

Checkboxtänket

Hos oss pratar vi mycket om ”checkboxtänket”. Vad menar vi med det? Idag är det alldeles för många företag som byter ut sin hemsida med jämna mellanrum för att de känner sig tvungna när deras gamla hemsida har gått ur tiden.

När den nya hemsidan sedan är på plats så tänker dem: ”Check – då var det klart!” och återgår till sin vanliga verksamhet igen.Tyvärr fungerar inte det tankesättet längre. Låt oss göra en liknelse. En hemsida fungerar precis som träning – resultaten kommer av kontinuerlig övning och förbättring. Målet är att bli lite bättre för varje dag – inte tvärtom.Det räcker inte med att köpa ett par snygga löparskor och ”checka av” målet att få bättre kondition, du måste faktiskt använda dem för att kunna nå dit. Skorna, precis som en hemsida, är ett kraftfullt verktyg för att kunna nå precis de där resultaten ni är ute efter. Med hjälp av vår paketlösning håller du dig alltid uppdaterad och vi seroptimerar och förbättrar din responsiva hemsida kontinuerligt – allt för att ni hela tiden ska kunna stiga till nya nivåer!

En hemsida som aldrig blir omodern

Vi analyserar och utvecklar alltid vår plattform för att du ska kunna njuta av det absolut bästaresultaten. Våra uppdateringar går obemärkt förbi – Du kan se det som en bil som alltid är färdigservad och upprustad för eventuella utmaningar. … och allt detta utan att du behöver lyfta ett finger!

Vi har jobbat länge med responsiva hemsidor och vet väl vad man som företag behöver få ut av sin hemsida. Vi jobbar därför ständigt på att analysera och utveckla våra tjänster så att våra kunder alltid ligger i framkant. Med hjälp av våra skräddarsydda WordPress-lösningar har du oräkneliga möjligheter att ändra, utveckla och anpassa din responsiva hemsida till precis det du är ute efter. Vi tror att ju större frihet du som kund har, desto högre är också sannolikheten att du hittar den där perfekta lösningen för din hemsida och ditt företag.

En responsiv hemsida som aldrig blir omodern
En responsiv hemsida anpassar sig efter webbläsaren, surfplattan eller mobilen

Klättra i sökmotorerna

En riktigt bra position i sökmotorerna är viktigt – Men vad som är allra viktigaste är att alltid arbeta hårt för att befästa eller förbättra sina positioner för att aldrig sluta klättra mot toppen.

Sökmotorer känner kontinuerligt av vad du gör och utvärderar hur pass bra position du förtjänar. Det finns inget annat verktyg gör det här bättre än en modern, responsiv hemsida med riktigt bra SEO-förutsättningar. Med vårt paket ger vi dig det perfekta fundamentet för en riktigt framgångsrik sökmotoroptimering.

Enligt Googles rekommendationer så är en responsiv hemsida det man ska satsa på!

Responsiv design vs. mobilanpassad vs. mobilhemsida

Ni har säkert fått höra de här uttrycken tidigare, men vad är egentligen skillnaden mellan de olika typerna och vilket är att föredra?

  • Responsiv design – Hemsidan är anpassad för att fungera på datorer, surfplattor och mobiler utan att större delar av innehållet skalas bort.
  • Mobilanpassad – Ofta en mer enkel anpassning för mobiler. Endast den mest vitala informationen finns tillgänglig; exempelvis som kontaktuppgifter, öppettider, eventuella produkter och karta.
  • Mobilhemsida – En helt separat hemsida som är gjord för att läsas i mobiler, brukar ofta ligga på en adress som exempelvis m.invise.se.

Undersökningar har visat att 70%av dem som söker information online (och en stor del av dessa från mobilen), innan de väljer att göra ett köp offline. Om den information kunderna söker är svår att hitta eller inte finns tillgänglig så kommer de snabbt att vända sig till någon annan som har den informationen tillgänglig. Det är lätt att hitta information på nätet och det gäller att alltid ligga steget före – på alla plan.

Det finns oändligt många fördelar med en responsiv hemsida. En av dem är att strukturen och innehållet är detsamma men att designen och innehållet anpassar sig efter användaren och vilken typ av devis (mobil/dator) de använder för att besöka sidan. Med en responsiv hemsida blir användarupplevelsen många nivåer bättre och gör det lättare att placera sig högt upp i sökmotorerna.

Skaffa en responsiv hemsida idag

Vi har flyttat till Invise.se

Sedan en tid tillbaka är vår verksamhet helt lagd i företaget Invise – specialister på responsiv webb och inbound marketing.

Till Invise.se