Responsiv hemsida
Invise på Facebook Invise på Twitter Invise på LinkedIn

Vi har flyttat till Invise.se

Vänner, vi vill passa på att informera er om att vi nu flyttat all vår verksamhet till Invise.se! Välkommen in för inspirerande läsning om Inbound marketing och allt som hör därtill! Vill du läsa lite mer specifikt om responsiva hemsidor är det här inlägget för dig

Kommentera (9 328)

Vad är egentligen responsiv design?

NetMagazine publicerade en mycket intressant artikel för några veckor sedan angående de utmaningar man som designer och utvecklare kan stöta på när man jobbar med responsiv design. Den första punkten de nämner är att förklara responsiv design för kunder (och allmänheten). Det här känner vi verkligen igen oss i. Inte bara i hur hela designprocessen har förändrats när det gäller responsiv design, men också vad det faktiskt är. När jag som utvecklare berättar att jag jobbar med att utveckla responsiva hemsidor ser de flesta ut som stora frågetecken. Då får man berätta att i korta drag handlar det om att utveckla hemsidor som fungerar kanon vare sig om du använder en dator, en surfplatta eller en mobil. Och då får man oftast svaret ”jaha, det är ju jättesmart!”, och visst är det det?

För er som är lite nyfikna på vad responsiv design är och hur det fungerar så rekommenderar vi att ni kollar in videon nedanför:

Taggad med: Kommentera (9 038)

Mobile Year in Review

En snygg och intressant video om mobilanvändningen förra året.

Kommentera (10 436)

Onlinecoacherna + Mobilmedia = Invise

Invise

Onlinecoacherna blir Invise. Med stolthet lanserar vi nu Invise, specialister på Inbound Marketing. Vi har inte blivit uppköpta, vi har inte ändrat vad vi gör och vi har inte heller någon medelålderskris. Vi har däremot fått mycket feedback av er på att namnet Onlinecoacherna lätt kan misstolkas som att vi jobbar med coaching via nätet. Vi tar till oss detta och väljer därför i samband med lansering av ny hemsida, mycket nytt spännande innehåll och en sammanslagning av Onlinecoacherna och Mobilmedia att lansera Invise. Vi har skapat plattformar som vi tycker är estetiskt tilltalande, med ett varierat innehåll och där ni även kan surfa runt och skaffa er ny kunskap. All feedback, både positiv och tips på saker som kan förbättras är välkomna. Nu, Enjoy!

Invise

Taggad med: Kommentera (10 108)

Hur fungerar er hemsida mobilt?

I detta inlägg tänkte vi berätta om två smarta verktyg som ni lätt kan använda för att själva se hur mobilvänlig er hemsida är. Många av er kommer säkert upptäcka att det finns mer att tänka på än vad man skulle kunna tro.

De flesta har inte en mobil av varje sort och diverse surfplattor att titta på sin hemsida i, men såklart finns det smarta verktyg för detta. Ett väldigt bra verktyg för att kolla hur er hemsida ser ut i Apple’s iPhone och iPad är iPad Peek. Här kan ni förhandsgranska er hemsida i en iPad, iPhone och iPhone 5.

iPad Peek

Ett annat väldigt bra verktyg är Quirktool’s Screenfly. Här kan ni också testa i iPhone, men också många andra sorters telefoner och operativsystem – exempelvis Android och Windows Phone. Här kan ni också testa i olika surfplattor som Samsung Galaxy Pad, iPad Mini och Kindle. Ni kan dessutom testa er hemsida för vanliga skärmar i olika upplösningar.

Quirktools Screenfly

Hur snabbt laddas er sida mobilt?

För att en hemsida skall ge en bra användarupplevelse mobilt skall den inte bara vara mobilvänlig, den skall också laddas snabbt. Google’s verktyg PageSpeed Insights analyserar er hemsida både mobilt och desktop ur ett tidsperspektiv. Poängskalan går från 0-100 och någonstans runt 85 är riktigt bra. Verktyget visar också alternativ på hur ni kan förbättra er laddningstid. Om man vänder sig mot den svenska marknaden är inte detta ett lika stort problem tack vare vårt snabba mobilnät i Sverige.

PageSpeed Insights

Varför är mobilvänligt viktigt?

Nu kanske ni funderar på varför det är så viktigt att ha en mobilvänlig sida – alltså en hemsida med responsiv design. Enligt en undersökning av Google (2012) har 89% sökt efter lokal information med hjälp av sin smartphone. 61% av dessa besökte sedan företaget och 31% köpte en produkt eller tjänst. Om ni inte har en responsiv och mobilvänlig hemsida riskerar ni att tappa dessa potentiella kunder – de kommer antagligen uppsöka en konkurrent som faktiskt har en mobilvänlig sida istället. Om ni vill läsa mer om framtidens webb kan ni läsa vår guide om den responsiva webben eller kontakta oss direkt för att få veta mer.

 

Taggad med: , , Kommentera (10 505)